sábado, 26 de febrero de 2011

EL CAS DE L'ENIGMA DELS CAPULLOS


Missis Flipy, tinc una pregunta fonamental, que m'agradaria que m'ajudés a resoldre: per què les dones sempre s'encaparren amb els més capullos? Gràcies d'antuvi.

Ed.

Misteriós i entranyable Míster Ed.,
¿S'ha preguntat mai d'on prové aquesta bonica expresió col.loquial i ja tan nostrada "capullo?.
He fet unes petites indagacions diccionarials.
L'imperial capullo que, amb tant de gust la llengua catalana ha fet seu, prové de l'embolcall del cuc, allò que es desestimarà en un futur i que no servirà ja més que per a matèria orgànica. És perxò que interpreto que dir " el més capullos", no és ja ni dir , homes cucs, o sigui, aquells que no arriben a fer el vol ( que  no a fer la papallona), o per dir-ho en terminologia sexològica:  projectes d'home interruptus,  i encara per fer-ho més entenedor i dient-ho a la manera mecànica:  homes en marxa enrere, cap al simi ( recorrent a la biologia)..
No, no el que vol dir vostè és que són allò que no serveix, detritus, matèria orgànica en descomposició.
Que per què les dones ens encaparrem amb ells??
Gran pregunta, Mr. Ed. Gran Pregunta!
Sí, també hi he pensat: ja sap vostè que les relacions matrimonials a la llarga, ( això les més sortoses), o a la més curta, (aquestes les més), són francament avorrides. Això em diuen les dones en les cartes que en rebo, on m'expliquen com es mig marceixen a la llar matrimonial, encara que s'hagin alliberat i ara també treballin fora de casa. No tenen il.lusió. Tot i que algunes afortunades no estiguin casades amb capullos!
En canvi els "capullos" proporcionen una vida més animada, amb pujades i baixades i canvis i girs inesperats, que dóna a la muller la sensació que no està enterrada de per vida ( tal i com sent, segons m'expliquen, en alguns trams del seu matrimoni).
No és pas problema dels homes, sinó de la institució social.
Ara bé.
Canviar la institució social, és com voler traslladar pedra per pedra el Vaticà a Taítí. ( Que per cert amb tanta calor ¿ com serien els hàbits?)

I ja sap.. No sempre vol dir el que vol dir fer el papallona.

Sempre seva

Capullo de bona família en acció.
Missis Flipy

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.