jueves, 2 de diciembre de 2010

Maltractadors psicològics, els depredadors silenciosos.

per Missis Flipy

Detectar el maltracte quan no és físic o verbal, és una qüestió molt difícil de detectar; fins al punt que qualsevol pot caure al radi d'acció d'un maltractador i acabar per ser-ne la víctina.
El procediment del maltractador o depredador consisteix en anar baixant l'autoestima i a la par la seguretat i autoconfiança de la presa.. Fóra, per dir-ho amb un exemple, com un enverinament llarg i imperceptible, però no per això menys innocu. Aprofitant un altre símil fóra com tenir excès de col.lesterol a la sang que un no se n'adona, si no es fa análítiques, fins que ja és massa tard.

De tota manera hi ha un parell de circumstàncies que permetrien detectar-lo en una primera instància.

La primera senyal la rebrien invariablement aquelles persones que compten amb un grau d'intuïció notable: qualsevol símptoma corporal o mental inexplicable com podria ser, una sudoració inadequada, el fet de recordar sense cap lògica una mala persona del nostre passat quan acabem de conèixer a la nostra possible parella... tot això ens hauria de posar en guàrdia respecte a la persona que hem conegut.

La segona senyal, la senyal diria indiscutible, fóra trobar una parella que ens omple totes ( fixeu-vos bé en el terme totes), les nostres necessitats. Ens les omple fins al punt que ens sembla el complement perfecte. Arribats en  aquest punt desenganyeu-vos.. la perfecció no existeix i si ens fa veure que és perfecte-perfecta voldrà dir que ens està fent un paper de teatre.
El paper pot durar molt de temps, anys, mentre el depredador no tingui a la seva víctima.
Veure en l'enamorat o parella defectes, és un símptoma d'immillorable salut d'enamorat i relació.
Un cop la víctima s'empassi la perfecció del depredador, aquest abandonarà el paper i apareixerà una altra persona freda, distant, menyspreadora....

Si poséssim un altre símil per explicar aquest canvi, ens va bé el conte de hansel i Gretel i la bruixa amable que amb mil i una  estratagemes  duu els nens enganyats al seu negre destí: perdre llibertat, autoestima,alegria i gairebé la vida.


El maltractador així que consideri que té segura la seva presa, deixarà el seu paper de príncep perfecte i es convertirà en un tirà que la menysprearà i li farà molt de mal. La presa, acostumada a viure entre cotofluixos, no entendrà res. Pot ser que quedi xocada en uns primers moments.

Cal estar a l'aguait, perquè en una societat patriarcal com la nostra, i amb l'alliberament ( entre cometes) de les dones; el maltractament és una moneda corrent de canvi.

Us deixo enllaços per tal que us n'informeu en profunditat.

www.sappiens.com/ 
Signos de violencia psicológica. ¿Cómo detectar el maltrato psicológico?

www.psicoadan.com/ti_maltratopsi.htm

            Telèfons d'urgència per a denunciar Maltractes... 900 100 009
                                                                        Telèfon d'emergències...112

1 comentario:

  1. Sí, això és, és això.

    Amb tot, jo haguera enunciat: 'maltracte psicològic, la depredació silenciosa'.

    Haurem de concloure, tard o d'hora, que aquest patiment no té sexe establert.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.